Zoran Ferić dobitnik Nagrade “Fran Galović” 2016.

Nagradu “Fran Galović” za najbolje djelo na temu zavičaja i/ili identiteta ove godine dobila je knjiga “Na osami blizu mora” Zorana Ferića. Odluku o nagradi donijelo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Mario Kolar (predsjednik), Željka Lovrenčić, Davor Šalat i Matija Ivačić, uvažavajući i rezultate javnog glasovanja, koje je bilo organizirano tijekom listopada u gradskim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Ludbreg, a u kojem je također pobijedila Ferićeva knjiga.

Feric

Dobitnik nagrade objavljen je na završnoj večeri međunarodnog književnog festivala 23. “Galovićeva jesen”, održanoj 29. listopada 2016. u ispunjenom prostoru Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” u Koprivnici, na kojoj su sudjelovali i književnici gosti festivala, Roland Orcsik iz Mađarske, Bashir Sakhawarz iz Afganistana, Zbigniew Machej iz Poljske, Peter Šulej iz Slovačke, Primož Repar iz Slovenije te Drago Štambuk, Božidar Prosenjak i Milan Frčko iz Hrvatske.

Klapa Viva

Na završnoj večeri odijeljena je i Nagrada “Mali Galović” za učeničke književne radove, koju je ove godine dobila Zrinka Zagorec, učenica III. d razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca, za kratku priću “Nova stranica”.

Feric i Zagorec

Završnu večer vodio je Marko Gregur, predsjednik organizacijskog odbora festivala, a prisutnima su se obratili i Darko Pernjak, predsjednik Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika, koje je organizator festivala, te Mišel Jakšić, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Koprivnice. U glazbenom dijelu nastupila je Klapa Viva iz Koprivnice.

dsc03701