Svečano otvorena 29. Galovićeva jesen

U petak 28. listopada svečano je u Galeriji „Ivan Sabolić“ u Peterancu, rodnom mjestu Frana Galovića, otvorena 29. „Galovićeva jesen“. Prisutnima su se riječima dobrodošlice obratili načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, predsjednik organizacijskog odbora 29. “Galovićeve jeseni” Marko Gregur, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž.

U prigodnom programu nastupio je Bemian Duet, koji je izveo nekoliko uglazbljenih Galovićevih pjesama i autorske pjesme, djeca iz Dječjeg vrtića “Lastavica” iz Peteranca izvela su folklornu točku, a Galovićeve stihove krasnoslovili su Teo Jambrek i Bruno Kašić iz Područne škole “Fran Galović” Peteranec te Ivana Betlehem iz Peteranca. Poseban gost bio je koprivnički slikar i pjesnik Milan Frčko, koji je predstavio svoju najnoviju zbirku pjesama Haljina od tišina.

Svoj doprinos dala je i Udruga žena “Hrvatsko srce” iz Peteranca koja je pripremila peteranečke mudline, dok su kostanje ispekli članovi DVD-a Peteranec.

Fotogalerija (Koprivnica.hr)