Predstavljanjem knjige Matije Ivačića započela 27. Galovićeva jesen

U Galeriji Mijo Kovačić predstavljena je knjiga Matije Ivačića „Mapiranje dobitaka“ te je s tim predstavljanjem započela 27. Galovićeva jesen. Ovaj festival književnosti s vremenom je prerastao u međunarodni festival književnosti no ove godine s obzirom na svima poznatu situaciju oslanja se na domaće i lokalne književne snage.

Tako je danas u Matija Ivačić u razgovoru s Darkom Pernjakom predstavio svoju knjigu koja zaokružuje njegov dosadašnji profesionalan rad u promociji češke književnosti.


Svojim pisanjem Ivačić iskreno, beskompromisno i argumentirano označava koordinate prevedene češke književnosti u rasponu od gotovo čitavog desetljeća, ulažući velik napor da se dublje kontekstualiziraju autori i njihova djela s obzirom na domicilnu (češku) kulturnu sredinu.


Koprivnica svakako treba biti ponosna što ima tako vrsnog poznavatelja češke književnosti i docenta na Katedri za češki jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu pred kojim je, vjerujemo, vrsna profesionalna i književna karijera.