Natječaj za Nagradu Mali Galović 2020.

Krajem listopada 2020. u Koprivnici će se održati 27. „Galovićeva jesen“, međunarodni festival književnosti, kada slavimo ime i djelo velikog hrvatskog književnika Frana Galovića. Tom prigodom dodjeljuje se i Nagrada „Mali Galović“ za najbolji učenički književni uradak (poezija ili proza).

Ovim putem pozivamo nastavnike hrvatskoga jezika, knjižničare i ostale profesore, učitelje i stručne suradnike u školama da obavijeste i motiviraju svoje učenike za prijavu na natječaj.

Uvjeti natječaja:

  • Natjecati se mogu učenici srednjih škola te 7. i 8. razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske
  • Književni žanr: poezija ili proza
  • Tema: slobodna
  • Jezik: hrvatski standardni jezik ili dijalekti

Rok za slanje radova je 15. listopada 2020. Radovi se šalju na adresu: Koprivničko-križevačka županija, Nemčićeva 5, 48000 Koprivnica, s naznakom: Za Nagradu „Mali Galović“ ili u digitalnom obliku na e-mail adresu

Uz naslov rada potrebno je navesti:

  • ime i prezime učenika-autora, razred, naziv škole i broj telefona/mobitela
  • ime i prezime mentora i broj telefona/mobitela

O pobjedniku natječaja odlučit će Povjerenstvo za Nagradu „Mali Galović“ 2020.: Darko Pernjak, predsjednik, Maja Krulić Gačan i Petar Lukačić, članovi.

Nagrada „Mali Galović“ bit će uručena na završnoj svečanosti 27. „Galovićeve jeseni“ 24. listopada 2020., o čemu će škole, mentori i učenici biti još pravovremeno obaviješteni.

Ravnatelje i nastavnike molimo za podršku ovom projektu, a učenicima želimo uspjeh.

Organizacijski odbor