Natječaj za Nagradu “Mali Galović 2018.”

Kao što je i najavljeno krajem listopada u Koprivnici će se održati 25. „Galovićeva jesen“, međunarodni festival književnosti, kada slavimo ime i djelo velikog hrvatskog književnika Frana Galovića. Tom prigodom dodjeljuje se i Nagrada „Mali Galović“ za najbolji učenički književni uradak (poezija ili proza).

Ovim putem pozivamo nastavnike hrvatskog jezika, knjižničare i ostale profesore, učitelje i stručne suradnike u školama da obavijeste i motiviraju svoje učenike za prijavu na natječaj.

Uvjeti natječaja:
• Natjecati se mogu učenici srednjih škola te 7. i 8. razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske
• Književni žanr: poezija ili proza
• Tema: slobodna
• Jezik: hrvatski standardni jezik ili dijalekti

Rok za slanje radova je 17. listopad 2018. Radovi se šalju na adresu: Koprivničko-križevačka županija, Nemčićeva 5, 48000 Koprivnica, s naznakom: Za Nagradu „Mali Galović“ ili u digitalnom obliku na e-mail adresu

Uz naslov rada potrebno je navesti:
• ime i prezime učenika-autora, razred, naziv škole i broj telefona/mobitela
• ime i prezime mentora i broj telefona/mobitela

O pobjedniku natječaja odlučit će Povjerenstvo za Nagradu „Mali Galović“ 2018.: Darko Pernjak, predsjednik, Maja Krulić Gačan i Petar Lukačić, članovi.

Nagrada „Mali Galović“ bit će uručena na završnoj svečanosti 25. „Galovićeve jeseni“ 27. listopada, o čemu će škole, mentori i učenici biti još naknadno obaviješteni.

Ravnatelje i nastavnike molimo za podršku ovom projektu, a učenicima želimo uspjeh.

Organizacijski odbor