Javno glasovanje za nagradu Fran Galović 2017.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Fran Galović“ 2017. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta objavljenu između lipnja 2016. i lipnja 2017. godine od 52 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalista. A u odabir pobjednika, kao i prošle godine, pomoći će im – sami čitatelji.

Naime, u narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju od 15. rujna do 15. listopada čitatelji će moći glasovati za svojeg favorita među 10 ponuđenih. Svi glasači ulaze i u nagradnu igru – u svakoj od knjižnica slučajnim odabirom bit će odabrana tri dobitnika nagrada. Nagrade su paketi knjiga koje se natječu za Nagradu „Fran Galović“ 2017.

Na glasačkom listiću bit će ponuđeno sljedećih 10 autora i djela (abecednim redom):

  1. Mirko Ćurić: Smrt Pétera Esterházya
  2. Mihaela Gašpar: O čajnicima i ženama
  3. Ivica Ivanišević: Primavera
  4. Damir Karakaš: Sjećanje šume
  5. Dražen Katunarić: Smiješak Padra Pija
  6. Kristian Novak: Ciganin, ali najljepši
  7. Denis Peričić: Techno gost
  8. Bekim Sejranović: Dnevnik jednog nomada
  9. Tomislav Šovagović: Ispod skala
  10. Goran Tribuson: Vrijeme ljubavi

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: dr. sc. Mario Kolar (predsjednik), dr. sc. Željka Lovrenčić i dr. sc. Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade „Fran Galović“ 2017. bit će proglašen na zatvaranju 24. „Galovićeve jeseni“ 28. listopada 2017. u Koprivnici.