Glasovanje za Nagradu “Fran Galović” 2016.

Osim prosudbenog povjerenstva, koje ove godine djeluje u sastavu Željka Lovrenčić, Matija Ivačić, Mario Kolar i Davor Šalat, o dobitniku Nagrade “Fran Galović” 2016. ove godine odlučivat će i – javnost! Naime, o dobitniku nagrade mogu glasovati članovi gradskih knjižnica u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu tako da odaberu svojeg favorita između deset finalista. Glasovanje traje do 14. listopada 2016. Glasači ulaze i u izvlačenje za nagrade – knjige finalista!

Pravila javnog glasovanja za Nagradu Fran Galović 2016.

 1. Nagrada Fran Galović dodjeljuje se za najbolju knjigu zavičajne i/ili identitetske tematike objavljenu između 1. srpnja 2015. i 30. lipnja 2016.
 2. Od 46 pristiglih knjiga na natječaj za Nagradu, Prosudbeno povjerenstvo za dodjelu Nagrade odabralo je deset (10) knjiga, među kojima će se odabrati najbolja temeljem mišljenja Povjerenstva i javnog glasovanja.
 3. Javno glasovanje provodit će se od 7. rujna do 14. listopada 2016. u sljedećim knjižnicama:
  • Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
  • Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci
  • Gradska knjižnica Đurđevac
 4. Na glasačkom listiću ponuđeno je deset (10) kandidata, među kojima glasači trebaju zaokružiti jednog (1) za kojeg smatraju da bi trebao dobiti nagradu.
 5. Ista osoba može glasovati samo jedanput.
 6. Glasački listić mora biti potpisan i sadržavati broj telefona glasača.
 7. Svi pravovaljani glasački listići ulaze u izvlačenje za nagrade – knjige s glasačkog listića. Slučajnim odabirom izvući će se po tri (3) dobitnika nagrade u svakoj od knjižnica u kojima se provodi javno glasovanje.
 8. Knjiga koja u javnom glasovanju dobije najviše glasova dobiva jedan (1) glas u zaključnom glasovanju o dobitniku Nagrade Fran Galović , u kojem sudjeluju i članovi Prosudbenog povjerenstva za dodjelu Nagrade, njih četvero (4), od kojih svaki ima pravo na jedan (1) glas. Zbrojem tih pet (5) glasova dobit će se dobitnik Nagrade Fran Galović 2016.
 9. Rezultati javnog glasovanja, dobitnik Nagrade Fran Galović , kao i glasači-dobitnici nagrada bit će proglašeni na završnoj svečanosti 23. Galovićeve jeseni u subotu 29. listopada 2016.

O deset kandidata za koje se može glasovati više vidjeti na ovoj poveznici.