Finalisti/ce Nagrade “Fran Galović” 2020.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Fran Galović za 2020. godinu od 63 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalist(ic)a. Radi se odreda o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i/ili identiteta, što je tematsko područje nagrade.

  1. Gordana Crnković: Lake šutnje
  2. Mihaela Gašpar: Nemirnica
  3. Ena Katarina Haler: Nadohvat
  4. Ivica Ivanišević: Kuća
  5. Andrijana Kos Lajtman: Stepenice za Stojanku K.
  6. Ivan Lovrenović: Putovi su, snovi li su
  7. Franjo Nagulov: Zemlja zalazećeg sunca
  8. Evelina Rudan: Smiljko i ja si mahnemo
  9. Karmela Špoljarić: Rašomon
  10. Drago Štambuk: Angjeo s bakljom, Atahualpa

U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći  će čitatelji svojim glasovanjem za najbolju knjigu u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju.

Osim u knjižnicama, čitatelji mogu glasovati i preko interneta, slijedeći ovu poveznicu: https://s.surveyplanet.com/g9ZTl44K-x

Glasovanje traje do 11. listopada 2020. Svi glasači ulaze u konkurenciju za dobivanje nagrade – knjige kandidata za nagradu.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: Julijana Matanović, Mario Kolar (predsjednik) i Matija Ivačić.

Dobitnik/dobitnica Nagrade Fran Galović 2020. bit će proglašen/a na zatvaranju 27. Galovićeve jeseni 24. listopada 2020. u Koprivnici.